Funeral mist - Maranatha

1. Sword Of Faith
2. White Stone
3. Jesus Saves
4. A New Light
5. Blessed Curse
6. Living Temples
7. Anathema Maranatha
8. Anti-flesh Nimbus

"If any man love not the Lord Jesus Christ, let him be Anathema Maranatha."
Funeral mist består nu av Arioch, även känd som Mortuus i Marduk eller helt enkelt Daniel Rosten (trummorna sköts dock av någon annan). Med sin speciella och riktigt bra stämma har han, i mitt tycke, gjort de två senaste Mardukplattorna riktigt trevliga (en tredje är på väg!)
Jag har i ärlighetens namn inte lyssnat igenom Funeral mists tidigare material alltför mycket, det var dock med rätt höga förväntningar jag tog mig an den här plattan.

Kritiken på plattan är väldigt kluven, antingen klassas den som ett mästerverk eller ett fiasko. Ofta blir det så när det handlar om black metal i dessa dagar. Ska jag vara ärlig så fattar jag fan inte hur man kan såga plattan så jävla hårt som vissa gör, jävla bm-mongoloids-förståsigpåare.

Visst för att vara en bm-platta är den rätt speciell, tempot kan gå ner riktigt långsamt i en del låtar, det förekommer en del sampling vars källor ej förtäljs och Arioch experimenterar med sin röst, vilken som vanligt är där den ska. Låten "White stone" är helt klart en av favoriterna på plattan. "Anti-flesh nimbus" blir riktigt mäktig med sin körsång och i allmänt är plattan riktigt trevlig att lyssna på. De som dömer ut plattan totalt kan ju låsa in sig med valfri old school-bm och gråta.

Raubtier - Det finns bara krig

1. Det Finns Bara Krig
2. Kamphund
3. Achtung Panzer
4. Dieseldöden
5. Doberman
6. Änglar
7. Legoknekt
8. En Starkare Art
9. Hjärteblod
10. Terror
11. Inget Hopp
12. Götterdämmerung


Så är äntligen plattan ute (den har varit ute ett tag, men jag har inte orkat/hunnit skriva tidigare). Efter ett par genomlyssningar kändes det som att de två första låtarna som släpptes på deras myspace, "Kamphund" och "Det finns bara krig", var de två starkaste korten. Efter fler lyssningar blev de två låtarna mer och mer utmanade av de andra på plattan, då de växte mer och mer i mina öron, för att till sist bli en helt klart godkänd skiva som bjuder på en hel del underbara stycken musik.

Hulkoffs stämma och dialekt är väldigt passande, en sann skogshuggare som gärna kombinerar vardagen med motorsågar, atomvinter och napalm. Gästsången på "Hjälteblod" av "Fagge" är riktigt bra, och jag skulle vilja höra mer av honom. Fast å andra sidan ska det inte vara för mycket av de goda, för då tröttnar man, iallafall jag.

Plattan bjuder på 40 minuter mangel. Har du inte hört Raubtier eller köpt plattan är det bara att skämmas och snarast införskaffa den, utan att passera gå.
Raubtier

Angående "the Pirate bays" dom

Jag tycker att det inte är helt okej att enbart ladda ner musik och film utan att betala för sig. Däremot tycker jag att det är bra att få kunna lyssna på plattor osv innan man köper dem, då är gratis nedladdning något som är berättigat i min mening.
Förövrigt tycker jag det är skumt att dela ut ett så hårt straff när allt inom rättegången är så diffust som det är. Åklagare osv vet ju knappt vad datorer är jämfört med de åtalade.

När kassettbandet kom såg man det som något som skulle ta död på musikindustrin. Gjorde den det? Nej, tvärtom. Nu är vi på samma ruta igen, och hur agerar musikindustrins talesmän då? Likadant. Lär er, utveckla er, håll käften och gör vad konsumenterna vill. Försök åtminstonde.

RSS 2.0