Månegarm + Regain Records = sant!

Nu har Månegarm skrivit kontrakt med Regain Records (Marduk, Thyrfing mm). Vilket känns som ett steg i rätt riktning för nästkommande platta. När den kommer är inte bestämt, men det senaste ryktet säger "Gruppens nya album släpps preliminärt före årets slut". Vilket känns som en evighet, men förhoppningsvis är det värt all väntan!

Marduk skriver nytt

Just skriver nu på de sista delarna av deras kommande platta, goda nyheter! Det hade vart grymt om den höll samma klass som ROM 5:12, eller bättre.

Marilyn Manson with Neill Strauss - Long hard road out of hell (bok)

Den här boken är varken ny, då den gavs ut 1998, eller särskillt aktuell (om man nu inte är en Strausshype:are). Jag har haft den i min ägo i ganska exakt ett år. Men det var först för några veckor sedan som jag öppnade den, och jävlar vad jag fastnade.

Boken är mycket underhållande på alla tänkbara sätt. Den är ganska lik "The Dirt" (Mötley Crüe with Neill Strauss, för den oinsatte!) men nu är det bara en person i fokus, en person som är lite mer än drugs, sex osv.. Marilyn Manson (Eller Brian Warner, om man ska verka häftig) verkar dessutom ha något bakom pannbenet och ett sinne för humor. Ibland sitter man med ett leende på läpparna efter att ha läst något som inte är ett skämt, snarare sjukt, och man njuter lite inombords.

Boken tar upp Mansons uppväxt och slutar någonstans vid slutet av turneringarna med skivan Antichrist Superstar. Mycket har ju hänt kring Manson sen dess, men man får helt enkelt klara sig på det man får.

Listorna han har på saker och ting (t.ex. om hurvida man är homosexuell eller inte) är något som alla borde läsa, mer säger jag inte, eller jo förresten. jag äger ingen skiva av eller med Morrissey.

I väntan på något bra

Jag har lyckats få tag i en promoversion av Dissections Storm of the light's bane.

Fortsättningen på Spotify, den nya husguden.


Dagen efter: Det här med trender och flugor på nätet men även på andra ställen har aldrig fallit mig i smaken. Människors flockbeteende är alltid skrämande. Det senaste som alla pratar/skriver om är Spotify. En musiktjänst som enligt mig är ganska lik last.fm. Skillande är att alla hypar spotify som om det vore någon jävla gud, och folk lägger upp sina toplistor till höger och vänster. Som om att man vill veta vad Lisa 14 år lyssnar på.

Det var för ca 3 veckor sedan jag först läste om spotify, sedan dess har jag stött på namnet överallt. Igår tog jag min ljungfrutur med det, och ja vad ska man säga. Redan innan hade jag en relativt dålig inställning till det, men inte blev det bättre när man saknade hur mycket musik som helst. Eller man kanske är mer sugen på att lyssna på Metallica-covers än originalen... Många album fråna artister som fanns saknades, och det känns lite konstigt när de har 3/4 album från en artist, för det är ju självklart att det man vill lyssna på inte finns.

Programmet är kanske i utvecklingsfas, och många säger att det är hur bra som helst för man kan lyssna gratis. Careface säger jag då, det jag vill lyssna på köper jag, dels för att jag vill äga bra musik. Men även för att visa uppskattning till de artister som förtjänar den.

Spotify

Jag säger inget nu om det, för det vore inte rättvist mot mig själv då formuleringarna kan svikta. FYFAN FÖR SÅNT, SERIÖST, FYFAN! Ibland undrar man om alla i hela världen går/ska gå/har gått samhäll. (Fortsättning följer)

RSS 2.0