Once upon a time in norway - The history of Mayhem and the rise of Norwegian Black Metal (Dvd)

Det kan ibland tyckas svårt att få tag i vettig information om black metal band. Frågan man ofta ställer sig är, vad är sant, vad är skådespeleri och vad lögn? I den här dokumentärfilmen sitter gamla black metalartister och ser tillbaka på tiden kring det norska black metalbandet Mayhems början. De berättar på ett relativt vettigt sätt om vad som hände, och varför.

För de som inte är så insatta så har det hänt mycket saker runtomkring och i Mayhem redan från början. En tidig sångare i Mayhem (Dead) tog livet av sig. En bandmedlem (Burzum) tog livet av en annan (Euronymous) i bandet. En del kyrkbränder som startats av både medlemmar och folk runtomkring Mayhem har också skett.

Så för den som är intresserad av black metal och kanske är beredda på att se sina förebilder tala ut om att en del faktiskt var skådespel, och annat berodde på sociala problem mm, varsågod, här har du något intressant att ta dig an. Men om du förväntar dig stenhårda intervjuer där artisterna i fråga förklarar krig mot omvärlden (som även det kan vara nog så underhållande), så är inte den här dvdn något för dig.


Jag hade gärna sett fler viktiga personer inom genren yttra sig, än de som får chansen i dvdn. Allra helst hade jag velat se en ny intervju med Varg Vikernes (Burzum), men även från andra nuvarande, eller ex-medlemmar i Mayhem, tex Atilla som faktiskt inte verkar vara helt humorlös.

I och med ovanstående så kunde den 60 minuter långa dokumentären gott ha kunnat vara lite längre. Som sagt, är man intresserad av just det här, så är den klart sevärd, annars blir det ett, nja.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0